Op 10 november is het de Dag van de Mantelzorg. Op die dag geven we ieder jaar de vijf miljoen mantelzorgers in Nederland een schouderklop. Mantelzorgers zorgen voor een ziek familielid, vriend of buur. Mantelzorgers vinden de zorg vaak vanzelfsprekend, maar dat is het niet. Het is bijzonder en verdient waardering. Op de Dag van de Mantelzorg laat heel Nederland dat weten.
De Mantelzorg Driedaagse in Den Haag
In Den Haag zijn zo’n 160.000 mensen mantelzorger. Hen geven we tijdens de Haagse Mantelzorg Driedaagse op 7, 8 en 9 november 2024. Om ze te bedanken. Bent u mantelzorger? Doe gratis mee. Overal in de stad zijn workshops en bijeenkomsten. En er is muziek, film en theater.
Programma
09.00 uur: inloop
09.30 uur – 10.00 uur: Officiële opening met koffie en gebak foyer
10.00 uur – 12.30 uur: Relaxing Mandala Patterns Workshop (15 personen)
10.00 uur – 15.30 uur: Hubs (Bijtanken met peptalk verhalen)
10.15 uur – 11.30 uur: Filmvertoning aan het Filmhuis (70 personen)
10.15 uur – 12.30 uur: workshops en PEP training (15 personen)
12.30 uur – 13.30 uur: lunch in het foyer
13.30 uur – 15.00 uur: Zisan Mermi en napraten (voorstelling Foyer)
15.30 uur – 16.15 uur: borrel en afsluiting wethouder
Workshops
Relaxing Mandala Patterns Workshop
Van 10.00 uur tot 12.30 uur
Een mandala is een symmetrisch patroon dat vaak gebruikt wordt voor meditatie en rustgevende activiteiten. Het tekenen en inkleuren van mandala’s helpt om de geest tot rust te brengen en stress los te laten. Tijdens deze workshop leert u hoe u uw eigen mandala’s kunt maken en hoe deze kunstvorm kan bijdragen aan uw welzijn. Geen ervaring nodig – het gaat om ontspannen, niet om perfectie! Gun uzelf dit moment van rust. U bent van harte welkom om mee te doen en nieuwe manieren te ontdekken om te ontspannen!
Filmvertoning aan het Filmhuis
Van 10.15 uur tot 11.30 uur
Als mantelzorger staat u vaak klaar voor anderen en komt u zelf nauwelijks toe aan ontspanning. Daarom nodigen we u van harte uit in het Filmhuis Den Haag voor een speciale filmvertoning. Deze film is speciaal geselecteerd om mantelzorgers de kans te bieden even helemaal tot rust te komen. Ontspanning staat centraal en we hopen u te inspireren om vaker een moment voor uzelf te nemen. Kom tot rust met een ontspanningsfilm voor mantelzorgers
Workshop Werken aan levensvreugde voor mantelzorgers
Van 10.15 uur tot 12.30 uur
Deze workshop is geschikt voor vrijwilligers en professionals die met mantelzorgers werken en die graag met Kees Kouwenhoven kennis willen maken. Kees Kouwenhoven is de co-founder van Kouwenhoven Consultancy en auteur van het boek Routes naar levensvreugde. Zijn missie is mensen en organisaties inspireren tot leven en werken met plezier en goed presteren. Kees is zelfstandig ondernemer met als kernactiviteiten arbeidsvreugde: ‘werken met plezier en goed presteren’. Tweedaagse opleiding tot Arbeidsvreugde-coach: www.arbeidsvreugde.nl. Tijdens de lunchbijeenkomst krijgen de deelnemers een proeverij van het gedachtegoed van Kees Kouwenhoven over levensvreugde: wat is het, hoe voelt het, hoe werkt het, wat zijn de materialen, methoden en technieken. Als u na deze proeverij graag ermee aan de slag wilt in uw eigen praktijk, dan kunt u zich daarna inschrijven voor een tweedaagse training. Hij heeft onder andere de zeven bronnen van levensvreugde ontwikkeld en doet ook projecten voor mantelzorgers, ouderenzorg en GGZ. Opleiding tot Levensvreugde-coach: www.levensvreugde.info.
Kom luisteren naar het inspirerende verhaal van Zisan Mermi – Storytelling Centre
Van 13.30 uur tot 15:00 uur
Als mantelzorger kent u de waarde van doorzettingsvermogen en veerkracht, maar soms kan het voelen alsof er weinig ruimte is om stil te staan bij uw eigen kracht en emoties. Daarom nodigen we u van harte uit om te komen luisteren naar Immuun, het persoonlijke verhaal van Zisan Mermi. In Immuun vertelt Zisan openhartig over haar ervaringen met ernstige ziekte en hoe ze ondanks alles de kracht vond om te blijven vechten. Ze neemt u mee op haar reis langs ziekenhuizen, klinieken en medische ingrepen, met lichtpuntjes die steeds weer plaatsmaakten voor nieuwe tegenslagen. Het dieptepunt van haar verhaal, een stamceltransplantatie in 2011, markeerde een moment van grote uitdaging. Toch weigerde Zisan het op te geven en bewees ze telkens weer dat het leven nog niet klaar met haar was.
We kijken ernaar uit om samen met jullie een mooie en betekenisvolle dag te beleven!